Een open, onpartijdige en onafhankelijke marktplaats/

Eindhoven Fiber eXchange (EFX)/

De Eindhoven Fiber eXchange (EFX) heeft als doel lokale, regionale en interregionale communicatienetwerken onderling te koppelen. Om dit te realiseren faciliteert EFX een open, onpartijdige en onafhankelijke marktplaats om te makelen en schakelen tussen dienstaanbieders, (glasvezel)netwerken en eindgebruikers.
Ondernemers en instellingen die gebruik maken van EFX creƫren voor zichzelf een open en onafhankelijke ingang naar dienstenaanbieders en zijn niet langer afhankelijk van de verbindingen van die partijen. Daardoor is er meer concurrentie en profiteren zij van voordelige aanbiedingen.
Op de EFX zijn diverse verglaasde bedrijventerreinen en ringen aangesloten. Bedrijven en instellingen die direct of via deze verglaasde bedrijventerreinen aangesloten zijn kunnen gebruik maken van allerlei diensten van aangesloten dienstenaanbieders.Op deze website vindt u informatie over de EFX, haar dienstverlening, de dienstenaanbieders en de glasvezelaanbieders die gebruikmaken of meewerken aan Eindhoven Fiber Exchange.

Glasvezelnetwerken aangesloten op EFX marktplaats:/